Vector-Apr-24-2023-06-32-48-6241-AM
νέα
Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα για την υγεία
Vector-Apr-25-2023-07-05-18-8893-AM
tips
Χρήσιμες συμβουλές για να βελτιώσετε το ιατρείο σας
Vector-Apr-25-2023-07-05-07-1022-AM
ψηφιακές τάσεις

Μείνετε ενημερωμένοι για τις ψηφιακές τάσεις στη διαχείριση του ιατρείου σας

Vector-Apr-25-2023-07-04-17-4551-AM
ειδικότητα

Ανακαλύψτε άρθρα αφιερωμένα στην ειδικότητά σας

Vector-Apr-25-2023-07-04-36-4212-AM
μαρτυρίες συνεργατών

Διαβάστε τι είπαν για εμάς οι συνεργάτες μας

Τι πρέπει να ξέρετε πριν ανοίξετε ένα ιατρείο

Μετά από πολλά χρόνια μελέτης και προσπάθειας, είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο αποφασιστικό βήμα: να ανοίξετε το δικό σας ιατρείο ή επαγγελματικό χώρο. Έχετε κάνει την απαραίτητη έρευνα αγοράς, αξιολογήσατε το κόστος και βρήκατε το κεφάλαιο. Όλα αυτά όμως ήταν μόνο η αρχή. Τώρα πρέπει να περάσετε τις συμπληγάδες της γραφειοκρατίας για να δείτε το όνειρο να παίρνει σάρκα και οστά. Και να ήταν μόνο αυτό… Για να κάνετε την επιχείρησή σας πραγματικά κερδοφόρα και να εδραιώσετε το όνομά σας στην ειδικότητά σας, πρέπει να λάβετε υπόψη πολλά πράγματα.


Η τοποθεσία


Ένα ιατρείο (ή επαγγελματικός χώρος υγείας) πρέπει να έχει πραγματική έδρα, ακόμα κι αν ο ιατρός /επαγγελματίας υγείας εργάζεται κυρίως εξ αποστάσεως (μέσω βιντεοκλήσης ή chat). Από εκεί πρέπει να πραγματοποιούνται όλες οι δραστηριότητες. Επιπλέον, πρέπει να διαθέτει όλα τα απαραίτητα όργανα και εξοπλισμό (σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας, αποθέματα για την αποφυγή ελλείψεων κ.λπ.) ώστε να παρέχει ποιοτική φροντίδα. Τέλος, ο χώρος πρέπει να εγγυάται την ιδιωτικότητα του ασθενούς και να σέβεται την αξιοπρέπειά του.
 
Τα χαρτιά


Πολύ πριν βάλετε στην είσοδο του ιατρείου σας την ταμπέλα με το όνομα και την ειδικότητά σας και αρχίσετε να υποδέχεστε τους πρώτους ασθενείς, έχετε πολύ γραφειοκρατία να τακτοποιήσετε: εγγραφή στον ιατρικό σύλλογο, έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας (επαγγελματικό ΑΦΜ για την έναρξη του ιατρικού επαγγέλματος), θεώρηση φορολογικών βιβλίων (Εσόδων-Εξόδων και βιβλίου Ασθενών), θεώρηση Αποδείξεων Παροχής Υπηρεσιών, άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιατρείου από τη Νομαρχία, η οποία είναι απαραίτητη για την σύναψη συμβάσεων με ασφαλιστικά ταμεία.
Απαιτείται επίσης το άνοιγμα επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού σε τράπεζα, προκειμένου να διαχωρίσετε τις προσωπικές σας από τις επαγγελματικές σας συναλλαγές.
 
Η επικοινωνία


Μην περιμένετε τη στιγμή των εγκαινίων για να συστηθείτε στο κοινό ή τους συναδέλφους σας από όλες τις ιατρικές ειδικότητες. Δεδομένου ότι όλα πλέον κινούνται γύρω από το Διαδίκτυο, πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την online προβολή σας. Σε αυτή σας την προσπάθεια θα σας βοηθήσουν πλατφόρμες όπως το Doctoranytime, που εξειδικεύεται στις ιατρικές υπηρεσίες και μπορεί να λειτουργήσει ως αποτελεσματικός «μεσάζοντας» ανάμεσα σε εσάς και τους ασθενείς σας.
 
Οι πρώτη εντύπωση


Από εδώ και πέρα, ο επαγγελματισμός και η διάθεση συνεργασίας σας θα αξιολογούνται καθημερινά από τους ασθενείς και τους συναδέλφους σας. Για να αναδείξετε μια καλή εικόνα για τον εαυτό σας, φροντίστε να είστε κοινωνικοί και φιλόξενοι. Για να το κάνετε αυτό, μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή με άτομα που θα κληθούν να συνεργαστούν μαζί σας, όπως φαρμακεία, επαγγελματίες υγείας ή άλλοι γιατροί της γειτονιάς, για παράδειγμα. Μπορούν να σας συστήσουν στους ασθενείς τους και να τους παραπέμψουν σε εσάς εάν ανήκετε σε συνεργαζόμενες ειδικότητες- για παράδειγμα, ένας φυσιοθεραπευτής μπορεί να συστήσει έναν ποδολόγο ή έναν ορθοπεδικό και αντίστροφα, οι ειδικότητές τους είναι συμπληρωματικές. Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια διεπιστημονική ομάδα στην περιοχή σας θα πρέπει να επιλέξετε τους μελλοντικούς σας συνεργάτες (διαιτολόγο, ενδοκρινολόγο, αλλεργιολόγο κ.λπ.), την οποία πρέπει να φροντίσετε να «χτίσετε» εγκαίρως.
Η καταχώριση του ιατρείου σας στους επαγγελματικούς καταλόγους της περιοχής σας (online ή σε έντυπη έκδοση) θα σας δώσει επίσης καλή ορατότητα - προσδιορίστε ξεκάθαρα το πρόγραμμά σας με και χωρίς ραντεβού, για να αποφύγετε οποιαδήποτε σύγχυση. Ωστόσο, πριν αρχίσετε να διαφημίζεστε online, διαβάστε προσεκτικά το σχετικό κώδικα δεοντολογίας.
Τέλος, μην παραμελείτε την επιγραφή που θα τοποθετήσετε έξω από την έδρα σας για να τραβήξετε την προσοχή. Σε αυτήν πρέπει να αναφέρετε τα βασικά στοιχεία, όπως το ονοματεπώνυμό σας, τα στοιχεία επικοινωνίας, η ειδικότητά σας και ο αριθμός αδείας σας.
 
Οι υπηρεσίες


Ένας επαγγελματικός κατάλογος και μια επιγραφή έξω από το γραφείο σας δεν αρκούν για να σας κάνουν αρκετά γνωστό σήμερα. Πράγματι, η πλειονότητα των ασθενών αναζητά πλέον πληροφορίες στο Διαδίκτυο και η παρουσία εκεί είναι αποφασιστικής σημασίας για την επιτυχία σας.
Για αυτό, θα χρειαστείτε μια επαγγελματική ιστοσελίδα που να πληροί τα κριτήρια του Κώδικα Δεοντολογίας. Πρέπει να είναι σαφής, αποτελεσματική και ελκυστική. Το να την εμπιστευτείς σε μια εξειδικευμένη εταιρεία, όπως η Doctoranytime, αποτελεί εγγύηση επιτυχίας, ωστόσο προφανώς μπορείτε να τη δημιουργήσετε και μόνοι σας, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι έχετε το χρόνο να ασχοληθείτε μαζί της.
Εκτός από τους τοπικούς καταλόγους, είναι επίσης πολύ χρήσιμο να εγγραφείτε σε εξειδικευμένους ιατρικούς καταλόγους, όπως το Doctoranytime. Εδώ το προσωπικό σας προφίλ ενημερώνεται συνεχώς και αποτελεί πολύτιμη πηγή πληροφόρησης για το εν δυνάμει πελατολόγιό σας.


Η πραγματική διαφορά 


Το να προσφέρετε στους ασθενείς της τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού μέσω διαδικτύου αποτελεί επίσης σημαντικό πλεονέκτημα. Πράγματι, με αυτόν τον τρόπο, ​​τους δίνετε τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού τους μαζί σας 7 ημέρες την εβδομάδα και 24 ώρες την ημέρα - και επομένως άνεση και ευκολία. Κάνοντας χρήση υπηρεσιών ατζέντας, όπως αυτή που προσφέρει εντελώς δωρεάν το Doctoranytime στους συνεργάτες του, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πολλά εξαιρετικά χρήσιμα οφέλη: αυτόματη υπενθύμιση μέσω SMS του ραντεβού που έχετε με τον ασθενή σας, λεπτομερείς σημειώσεις και καταγραφή ιστορικού και ιατρικού φακέλου ασθενούς και πολλά άλλα.

Έχετε κάποια ερώτηση

Η ομάδα μας είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία

Εγγραφείτε στο blog

Μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες τάσεις στον ιατρικό τομέα. Εγγραφείτε τώρα για να μην χάνετε τίποτα και να ενημερώνεστε όταν δημοσιεύονται άρθρα!

subscribe-image